Poseta Feminističkom kulturnom centru BeFem

Feministički kulturni centar BeFem iz Beograda koji od 2009. godine preispituje i promovišemo feminističku politiku, kulturu i umetnost, smo posetile 29. maja 2024. godine radi razmene i udruživanja u aktivističkom radu.

Tamo smo se  sastale sa Milicom Batričević, koordinatorkom za razvoj zajednice i obrazovanje, i Aleksandrom Mališić, koordinatorkom za komunikacije i razvoj komunikacionih strategija.

Ova studijska poseta je bila  izuzetno korisna jer smo identifikovale ključne segmente za saradnju i postavile temelje za buduće zajedničke projekte koji će doprineti osnaživanju žena i borbi za ravnopravnost. Neki od budućih zajedničkih delovanja uključuju  korišćenje prostora BeFema za aktivnosti RŽM, kako bi se lakše organozovali sastanci i događaji; podršku BeFema članicama RŽM na sistematizaciji i organizaciji rada; medijsku podršku BeFema obeležavanju 20 godina posotjanja RŽM. Pored toga, RŽM je dobila poziv da se priključi sastancima feminističkih grupa posvećenim političkom delovanju žena.

Više o Feminističkom kulturnom centru BeFem možete proćitati OVDE