Održan godišnji sastanak Skupštine RŽM

Redovna godišnja i četvorogodišnja izborna Skupština Romske ženske mreže Srbije je održana u periodu od 7. do 9. oktobra 2022. godine,  u Nišu. Na Skupštini je učestvovalo 19 organizacija članica.

 Ovom prilikom je predstavljen rad Mreže i postignuti rezultati u proteklom periodu, a dopunjena su i interna dokumenta koja se odnose na rad Mreže.

Članice Mreže su odlučile da se formira Solidaran fond za potrebe organizacija članica.

Izabrane su nove člance Upravnog odbora i to: Slavica Vasić (predsedavajuća UO), Marina Simeunović (zamenica predsedavajuće UO), Živka Fan (sekretarka UO), Radmila Nešić (članica), Vera Kurtić (članica), Laura Saitović (članica), Sofka Vasiljković (članica).

Za koordinatorku mreže je izglasana Tanja Grgić, a za koordinarajuću organoizaciju  Mreže u narednih godinu dana  je izabrana organizacija „Uspešne žene Kostolca“.

Za regionalne koordinatorke su izglasane:

Region Vojvodina (Novi Sad, Novi Bečej, Žabalj, Pančevo i Kovin) – Vesna Ćerimović iz organizacije Romnjako ilo, Zrenjanin ;

Centralni region (Beograd, Lazarevac, Šabac, Valjevo i Ljubovija) – Gordana Petrović iz udruženja Most, Valjevo;

Jugoistočni region (Zaječar, Pirot, Babušnica i Dimitrovgrad) – Sanja Hasanović iz organizacije Romkinje sa sela, Pirot;

Region Jug (Aleksinac, Niš, Vlasotince, Leskova, Vranje i Bujanovac) – Olivera Kutić; iz organizacije Sastipe, Vranje

Šumadijski region (Kragujevac, Kruševac, Smederevska Palanka i Kostolac) – Radojka Morina iz udruženja RUŽ.

Na Skupštinu su formirane i nove radne grupe Mreže, i to: grupa za obrazovanje, grupa za zapošljavanje, grupa za zdravlje, grupa za političku participaciju, grupa za borbu protiv nasilja prema ženama, grupa za izgradnju kapaciteta Mreže i pisanje projekata, grupa za rad sa medijima i informisanje,grupa za kulturu i umetnost.

Održavanje Skuštine Romske ženske mreže Srbije je omogućeno uz finansijsku podršku organizacije Trag i  OAK fondacije.